Unios Pályázat

uszt_logo

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: „Egészségügyi alapellátások fejlesztése Porcsalmán”
Projekt kódja: ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0064
A projekt összköltsége: 59.810.000 Ft
Támogatás összege: 59.810.000 Ft
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Porcsalma Nagyközség Önkormányzata 2012. decemberében pályázatot nyújtott be az ÉAOP-4.1.2/A-12 kódszámú pályázati felhívásra „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Porcsalmán” címmel. A projekt célja a településen a háziorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése.

A támogatási szerződés aláírására 2013. június 26-án került sor. A kivitelező közbeszerzés útján kerül kiválasztásra, a felújítási munkák legkésőbb 2014. június 26-ig befejeződnek.
A Porcsalma, Bem József u. 3-5. szám alatti háziorvosi rendelő funkciója és kialakítása változatlan marad, a belső burkolatok kerülnek felújításra. Akadálymentes mosdó, infúziós kezelő kerül kialakításra, az épület új tetőszerkezetet, külső hőszigetelést kap, a nyílászárókat, gépészeti és villamos szerkezeteket kicserélik, új energiatakarékos kondenzációs gázkazánok látják el a fűtési funkciót, meleg víz előállítására szolgáló napkollektor rendszer kerül a tetőre, a vizesblokkok megújulnak, valamint a korábbi fogorvosi rendelő és szolgálati lakás védőnői szolgálattá történő átalakítására és teljes felújítására is sor kerül. Továbbá új, modern orvosi és informatikai eszközök kerülnek beszerzésre.

A projekt eredményeként a településen olyan létesítmények kerülnek kialakításra, amely megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, maximálisan kielégítik a lakossági igényeket, a szolgáltatások színvonala és a munkakörülmények javulása a területi kiegyenlítés, a társadalmi esélykülönbségek csökkenésének irányába hatnak. A fejlesztés a település szinte minden lakosát érinti, melynek száma Porcsalma esetében meghaladja a 2.700 főt.

uszt_labkep