EFOP-2.4.1-16-2017-00103 – Lakhatási körülmények javítása és környezeti infrastruktúra fejlesztése a Periféria Elhagyásáért Porcsalma Településen

Projektinformáció

 

Kedvezményezett neve: Porcsalma Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: Lakhatási körülmények javítása és környezeti infrastruktúra fejlesztése a Periféria Elhagyásáért Porcsalma Településen

A projekt száma: EFOP-2.4.1-16-2017-00103

A projekt összege: 198 500 000Ft

Támogatás mértéke:  100 %

 

 

A projekt rövid ismertetése:

 

A "Lakhatási körülmények javítása és környezeti infrastruktúra fejlesztése a Periféria Elhagyásáért Porcsalma Településen" című projektünk az EFOP-1.6.2. Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA) konstrukcióra benyújtott pályázatunk beavatkozásait egészíti ki a lakhatási beruházások támogatásával, illetve Csillag szolgáltatóház és Csillag szolgáltató pont biztosításával.

 

Projektünk célja a lakhatási körülmények javítása, valamint a környezeti infrastruktúra fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés elősegítése.

A projekt keretében 6 db integrált területen elhelyezkedő ház felújítására -ahol szükséges bővítésére- kerül sor, melyek szociális bérlakásként funkcionálnak majd, a szegregátumból való kilépés elősegítése érdekében azon családok esetében, ahol nagy segítségre van szükség.

Azon családok számíthatnak ezen lakások elérésére, akik példamutató, törekvő magatartással részt vesznek és érdeklődnek az EFOP-1.6.2-16-2017-00083 pályázat programelemei és képzései iránt.

A pályázatból valósulhat meg a szociális bérlakásokon kívül a Csillagszolgáltató Pont felújítása, bővítése a szegregátum területén. Az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban mosási, tisztálkodási lehetőségek mellett egyéb programelemek zajlanak.

Sor kerül egy játszótér kialakítására a Csillagpont mellett mely jól megközelíthető és akadálymentesen elérhető lesz.

 

 

A projekt kezdete: 2018.12.01.

A projekt befejezése: 2021.05.29.