Komplex képzési program Porcsalmán

MM_logo Szechenyi_terv_logo1

Az aktív korú munkavállalók „helyzetbe hozása” komplex képzési programmal Porcsalmán című, TÁMOP-5-3-1-C-09/2-2010-0121 azonosító számú pályázat lebonyolítását 2011.05.01.-én kezdte meg Porcsalma Nagyközség Önkormányzat, mint kedvezményezett.

A projekt célja volt, hogy megcélozza és feltérképezze a Porcsalma településen és a kistérségben élő aktív korú munkanélküli emberek helyzetét, majd az elhelyezkedésre legrosszabb eséllyel pályázó, viszont az integrálódás szempontjából legesélyesebbek számára konkrét támogatást, kitörési lehetőséget nyújtson képzésben való részvétel biztosításával.

A projektre 60.567.000 ft vissza nem térítendő támogatást nyert a kedvezményezett Porcsalma Nagyközség Önkormányzata. A képzés a hallgatók számára térítésmentes volt, ezen kívűl, 500 ft / nap megélhetési támogatást, munkaruhát, tankönyvet kaptak.

A projekt 2012. december 31.-én véget ér, a zárórendezvényt2012. december 17.-én tartotta az Önkormányzat. A projekt záró rendezvényén a hallgatókon kívűl, a képzést lebonyolító cég képviselői, a képzésben részt vevő oktatók és a projekt együttműködő partnerei is részt vettek.

Kanyó Imre polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a pályázat célja nemcsak az volt, hogy a hallgatók sikeres vizsgát tegyenek, hanem az is, hogy képessé váljanak az önálló életvezetésre. Az oktatási programot keretbe foglaló tréningeknek, és az oktatást végigkísérő esetmenedzseri munkának ez volt a fő célja.

A projekt keretében a háromféle képzést, a Tudás-Tár Képző Központ oktatói valósították meg az elmúlt másfél éveben, összesen 63 aktív korú munkanélküli ember részére. A résztvevők nemcsak Porcsalma, hanem Tyukod, Szamosangyalos, és Csengerújfalú településről kerültek be a programba.

Porcsalma Nagyközség Önkormányzata
Cím: 4761 Porcsalma Szabadság tér 11.
Email: polghiv@porcsalma.hu
www.porcsalma.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu 
Infoblokk